Jarní kopřivové mňamky

21. března 2016 v 16:12 | kopretina |  Bylinky a recepty



Kopřivová polévka

Potřebujeme: 500g mladých kopřiv,60g másla,100g cibule,2 lžíce hladké mouky,400ml zeleninového vývaru,200ml mléka,200ml šlehačky,muškátový oříšek,sůl,pepř.

Postup: Cibuli nakrájíme na jemno a pak ji necháme zesklovatět na másle,zaprášíme ji moukou a mírně usmažíme.Poté ji zalijeme studeným vývarem,povaříme,přidámeš mléko a najemno nasekané mladé kopřivy,sůl a koření.Na talíři polévku zjemníme kopečkem šlehačky.

Jarní omáčka

Potřebujeme: 3hrsti spařených nakrájených kopřiv,hrst nasekané pažitky,malá cibule,kousek másla,vývar nebo jíšku,kelímek smetany.

Postup: Cibulku pokrájíme a zpěníme na másle,přidáme kopřivy ,zalijeme vývarem a krátce povaříme.Omáčku odstavíme a vmícháme kyselou smetanu a pažitku a omáčku prohřejeme.


Kopřivová omeleta

Potřebujeme: na 1 porci:3 lžíce opraných nasekaných kopřiv,2 vece,30g strouhaného sýra,1 jarní cibulka,tuk na smažení,sůl,pepř.

Postup: vejce rozšleháme,přidáme do nich kopřivy,sýr,sůl ,pepř a cibulku nadrobno nakrájenou.Na pánvy rozehřejeme tuk a omeletu na ní po obou stranách opečeme.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama