Letní odlehčené jídla

18. června 2017 v 17:40 | Kopretina |  Bylinky a recepty

Pikantní brokolice s chilli a česnekem


Potřebujeme:

1 brokolici, 1 čilli papriku - zbavenou semínek,
1 stroužek česneku na jemné plátky, 1 lžička sojové omáčky,
1 lžička bio cukru, 4 lžíce oleje, sůl a jemně mletý pepř.

Postup:

Brokolici omyjte pod tekoucí vodou a rozeberte na růžičky. Do velkého hrnce dejte vařit vodu, až začne vřít, osolte ji a na 2minuty do ní ponořte brokolici. Růžičky uvařené na skus scedte a ponořte na pár min do ledové vody a nechte okapat. Na pánvi s vysokým okrajem rozehřejte olej, prřidejte cukr, sojovou omáčku, nasekanou chilli papričku a česnek. Zprudka orestujte a stáhněte z ohně. Do základu přidejte brokolici, vratte na oheň a párkrát prohodte. Dotáhněte solí a pepřem a podávejte jako samostatný chod nebo přilohu.


Pohankové palačinky




Potřebujeme:

2 vejce, 450ml mléka, 3 avokada,
2 lžíce koriandru, 2lžíce citr. štávy, 1 lžíce oleje, sůl, pepř.

Postup:

Mléko, vejce a mouku vyšleháme, dochutíme špetkou soli a necháme chvíli odstát. Avokádo zbavíme pecky, oloupeme a v misce rozdrtíme vidličkou. Přidáme najemno nasekanou šalotku a dochutíme koriandrem, citronovou štávou, solí a pepřem. Z palačinkového těsta usmažíme palačinky které potřeme avokádovou pomazánkou a podáváme.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama